09/04/2018

Valg af musik til bryllup

Valg af musik til dit bryllup

Valg af musik til bryllup . Her er alt, hvad du har brug for at overveje, når du vælger musik til dit bryllup.

Uanset om du vil have et band eller en discjockey på jeres store dag, vil valget af musik til bryllup være en stor del af planlægnings processen. Dit livs store dag fortjener det bedst mulige soundtrack. Brug processen med at vælge musik til dit bryllup som en mulighed for at få dine drømme til at gå i opfyldelse.

Sådan kommer du i gang

Det første trin til i processen med valg af musik til bryllup er at vælge mellem et band og en discjockey, men der er nogle få vigtige ting at holde sig for øje:

  Hvor meget er du villig til at bruge på musikken? Et band er som regel dyrere end en discjockey. Et godt band danner et midtpunkt og er underholdende ved bryllupsfesten. Hvis du foretrækker at musikken skal lyde på samme måde, som du hører den på radioen eller på Spotify, er det måske at foretrække med en discjockey.

  Er der elektriske begrænsninger eller pladsbegrænsninger i festlokalerne? Et partyband med fem medlemmer, flere forstærkere, mikrofoner og elektriske guitarer kan godt få relæet til at slå fra i en ældre festsal. Sørg for at kommunikere med den, som står for festsalen, for at se, hvad stedet kan klare. Spørg om brudepar plejer at komme med et band eller en discjockey. Få specifikationer om det tekniske og om udstyret, som du kan diskutere med musikken.

  Leverer festsalen udstyr? Jeres band eller discjockey vil selv have en del udstyr. Dog vil de måske få brug for en platform/scene elektriske ledninger/forlængerledninger, mikrofonstativer og andre ting.

  Hvordan er akustikken i festsalen? Det ville være vildt skuffende at hyre et band, der så lyder dårligt, fordi akustikken er forfærdelig, eller fordi der er så lidt plads, at høj musik bliver overvældende. Tal med udlejeren af festsalen, så du får en ide om, hvad der vil lyde bedst.

  Hvilken atmosfære vil du gerne skabe? Tænk på, hvilken type gæster, I vil få, jeres tema (hvis I har et) og den slags musik, der ville være egnet til festsalen. Altså, det er nok ikke en god ide med en enkelt harpespiller, hvis I vil give den hele armen med festen.

Tidslinjen for brylluppet og særlige sange

Når I har fået valgt mellem et band eller en discjockey, skal I til at planlægge jeres særlige sange. Her er en typisk tidslinje for bryllupsdagen og de øjeblikke, hvor musikken skal være noget helt særligt:

  Præludie: Musik der spiller, mens gæsterne ankommer og finder deres pladser. Som regel ret dæmpet. Se vores ideer til playlisten her.

  Indgangsmusikken: Brudepigernes og brudesvendenes entré. Vælg klassisk musik til et højtideligt bryllup eller en sang, I elsker, for en mere afslappet atmosfære. Gennemse nogle moderne muligheder her og endnu flere ideer her.

  Brudemarchen: Kan være traditionel eller moderne.  Det er dit valg! Her er nogle gode ideer:

  Udgangsmusikken: En munter, festlig sang der slår tonen an for resten af dagen.

  Velkomstdrink: Disse sange må godt være livlige. De kan være lidt mere dæmpede. Bare pas på, gæsterne ikke falder i søvn, hold dagens energi gående.

  Brudepigernes og -svendenes entré: Brudepigerne og brudesvendene kommer til festen sammen med jeres forældre. Vælg sange, der er sjove og får folk op på dupperne.

  De nygiftes store entré: Det er første gang, gæsterne “officielt” møder jer som ægtepar, så vælg en sang, der gør dig glad og i festhumør.

Hvad skal i mere tænke over

  Første dans: Hvis I har “jeres sang,” så dans til den.

  Mor-søn, far-datter og andre familiedanse: Uanset hvem, du danser med, skal du vælge stemningen over jeres dans. Skal den være intim og sentimental, sjov og koreograferet eller simpelthen bare fjollet? Tjek nogle populære mor-søn og far-datter ideer.

  Middagen: Den, I har hyret til at stå for musikken, vil stå i spidsen her. Sangene bør være dæmpede, så gæsterne kan hygge, spise og sludre.

  Alle ud på dansegulvet: Jeres discjockey eller band kan hjælpe jer med at afgøre, hvilken stemning, I er ude efter. Sørg for, at jeres første sang vil få gæsterne ud på dansegulvet og i festhumør. Vælg noget, de fleste kender - Motown og funk er gode valg.

  Kageudskæring: Mange par vælger ”sukker” eller ”sød” som tema her!

  Kast buketten/strømpebåndet: Vær ikke bange for at blive lidt vovet. Vi har masser af sange, der involverer strømpebånd og brudebuketter.

  Sjælere: Lad jeres band eller discjockey vide, hvis der er specifikke, romantiske sange, I gerne vil høre under festen. Måske nogle muligheder fra den første dans, der ikke blev valgt?

  Sidste dans: En festlig sang, der lader gæsterne vide, at aftenen er omme, og takker dem, fordi de var en del af jeres store dag. Jeres discjockey eller bandleder vil sandsynligvis lave en “oversigt” for dagen med en liste over jeres særlige sange, hvornår de skal spilles, og hvad jeres konferencier skal sige for at introducere øjeblikket. Gennemgå oversigten med musikken i god tid før den store dag.

Hvor du kan finde musik til dit bryllup

Har I har kigget vores lister igennem og har i stadig brug for lidt hjælp til at få sammensat playlisten til jeres store dag? Gennemse gerne jeres egne iTunes og Spotify samlinger. Hvis du gennemser disse lister sammen med din udkårne, vil det være med til at minde jer om særlige øjeblikke i jeres tid sammen. De sange, der spillede i de øjeblikke i hyggede jer allermest. hvis I hører disse sange på jeres store dag, vil det gøre jeres bryllup endnu mere mindeværdigt.

I kan også bede gæsterne om at foreslå en sang (eller to!) når de takker ja tak til at deltage i jeres bryllup -  eller på jeres bryllupswebsted hvis i har planer om sådan et. Husk nu, at I ikke behøver at spille hver eneste af disse melodier!

Afslutningsvis skal du huske at have et notat i telefonen, så du kan nedfælde eventuelle sange, når du kommer i tanke om dem, mens du er på farten. Måske hører du noget i radioen, du bare skal have med i jeres musik til brylluppet.Book bandet

Udfyld formularen og spørg på din fest. Vi svarer som regel inden for få timer.
After Eight Partyband
AFTER EIGHT PARTYBAND - DANMARKS BEDSTE FESTBAND