16/04/2018

Turen går til Bornholm

Turen går til Bornholm

Et par uger inde i april var After Eight Partyband blevet booket til en større fest for selskabet Færgens ansatte. Turen går til Bornhom er derfor temaet for denne gang.

Hvordan foregår det når et af Danmarks mest benyttede partybands kører landet rundt for at skabe de musikalske rammer til de bedste fester der findes. Vi har inviteret indenfor på en tur hvor de næste 36 timer står i musikkens navn.

Afgang til solskinsøen

Kl. 07.00

Vækkeuret ringer og guitarist og booker hos After Eight Partyband, Anders Nimb står ud af sengen. Han skal mødes med bandets trommeslager, navnebroderen Anders Cody Stampe. De begge skal være i Lejre kl. 9 hvor de skal hente den turbus bandet skal fragte deres udstyr og mandskab frem og tilbage på turen til Bornholm. Det er tidligt om morgenen for en musiker men solen er ved at stå op og kaffen nede fra tanken smager godt på det tidspunkt af døgnet. Selvom tidspunktet ikke er tidligt for de fleste betyder det en lang arbejdsdag for en musiker. Man er oftest først færdig med at spille langt ud på natten og hvil er der ikke mange af.

Kl. 09.30

Turbussen har kørt turen fra Lejre og er velankommet til bandets studie i Rødovre. Studiet ligger i perfekt afstand til motorvejen. Det er altid nemt at komme hurtigt afsted. Studiet ejer bandet selv. De deler det ikke med nogen. Det vil de ikke. Med alt det rejseri er det bekvemt at have en hjemmebase man ikke deler med nogen. Det er noget bandet har prioriteret næsten siden dets opstart i 2010. Det blev hurtigt besværligt at dele og tilgængeligheden var afhængig af andre. Nu ejer de det selv og det er de glade og stolte over.

Bussen pakkkes med det udstyr der er kræver for at aftenens koncert kan afvikles tilfredsstillende. Udstyret er godt og i orden. Det er nødvendigt at "lyde" godt kunderne betaler jo penge for at høre os spille og så nytter det ikke noget at vi tager røven på dem med et billigt anlæg udtaler David Ekberg, bandet bassist. Tingende skal være i orden, udstyret, musikken og kemien internt i bandet. Vi er unikke fordi vi er os og ikke en lejlighedsvis blandet konstellation. Det er noget der kan mærkes når vi underholder.

 

Kl. 10.15

Turen går mod Bornholm. Færgen sejler kl. 12.30. Bussen skal denne gang til Ystad hvor Leonora Christine ligger til kaj og venter. Et stop med bussen på en tankstation inden øresundsbroen og bandet er klar til at sige hej til Sverige for en kort bemærkning. Alle er sikre på at bussen bliver trukket til siden i tolden på den svenske siden af broen. Det blev den også sidste år da vi var inviteret til at spille til en stor firmafest i Göteborg. Det er altid spændende hvad de flinke betjente vil snakke med os om. En bus med sortonede ruder kan gemme på hvad som helst.

Vi tager det med et smil da bussen bliver diregeret ind til siden. De flinke betjente vil denne gang bare se pas og hilse på. De spørger om Anders er et godt navn i Danmark, vi er 3 x Anders den dag.

Kl. 12.00

After Eight Partyband er ankommet til Ystad færgehavn, vi er i god tid, velkørt og efter lovens foreskrifter ankommer vi 10 minutter inden planmæssig ombordstigning. Det er tid til lidt luft. Drengene pjatter uden for bussen. Der snakkes om hvor mange af de ansatte  vi møder på færgen der mon skal deltage i aftenens fest for netop "Færgen" Selskabet Færgen består af flere færger rundt omkring i Danmark. De skal denne gang holde fest på Bornholm og Hotel Green Solution House.

En gøj (cigaret) og et grin senere og bussen bliver beordret ombord. Vi kommer hurtigt ombord og finder os tilrette sammen med 100 unge teenagere i færgens restaurant. Vi flytter os igen og pjatter med at man hurtig bliver for gammel til den slags støj.

Vi ankommer 80 minutter senere til Rønne hvor en køretur på 2 minutter venter os inden vi ankommer til hotellet.

Resten af eftermiddagen

Vi har et par timer til at stille op. Bussen tømmes for gear og vi går alle i gang med vores små roller. Alle ved hvad de skal lave og det hele tager kun ca. 1 time. Så er vi klar til fest.

After Eight skal denne aften også spille dinner musik. Dinnerholdet er Morten og David som spiller alle de store hits i guitar versioner. Den klassiske klaverbokser er død. Længe leve drengene og deres guitarer.

Så er der fest!

klokken rammer 21.00 og bandet er klart. Sang nr. 1 på sætlisten: Hot Stuff med Donna Summer spiller festen igang. Dansegulvet bliver fyldt inden første vers er spillet færdig. Det er en dejlig fornemmelse når publikum er så meget på og er vild med dans. Sang nr. 2: Whitney Houston, I Wanna Dance With Somebody. Nogle af publikum danser på bordene. Blikkende er mange, på bandet på hinanden og på den fest som allerede er godt i gang.

Det hele stopper 70 minutter senere hvor bandet holder en lille pause. En tur på toilettet, en øl og et facebook status senere og vi er klar igen. Anders tjekkede sin mail i pausen, han er guitarist og booker i After Eight. Han smiler og fortæller de andre at endnu en booking er landet. Året er startet godt. Bandet får mange forespørgsler. Det er vi stolte over. Det er frugten af de sidste 7-8 års arbejde på at komme frem på bandhitlisten og blive et navn folk husker.

Festen fortsætter til klokken er midnat. Vi bliver bedt om at spille et ekstra sæt. Det gør vi gerne - festen er jo god så hvorfor stoppe. Det hele slutter i stor salut og Volbeats: For Evigt. Når KANDIS kan så kan vi også! Det er som om det var den sang som skulle slutte denne fest. Da vi bliver bedt om at spille den én gang til så gør vi det gerne. Det er tydeligt at den gør et indtryk.

Til stor tilfredshed og klapsalver forlader bandet scenen. Vi har gjort vores pligt denne aften. Nemlig at starte verdens bedste fest! Missionen er lykkedes.

Dagen derpå

Vi er pakket ned kl. 12 og har et par timer inden færgen går hjemad. Vi tager tourbussen og kører mod Allinge. Røgeriet var lukket. Det var ærgerligt, stærke kræfter ønskede sig en røget sild med til København. Vi gik kollegtivt med til at tage en sild med ombord mod lovning på at den var vakumpakket og ikke ville lugte. Røgeriet var desværre lukket. Det blev ikke til nogen sild denne gang.

Vi forlader Bornholm med MEGET positive tanker. Vi kommer hellere end gerne igen. Mon ikke det sker snart?

Dagen sluttede kl. 19 søndag aften, præcis 36 timer efter vækkeuret ringende.

Book bandet

Udfyld formularen og spørg på din fest. Vi svarer som regel inden for få timer.
After Eight Partyband
AFTER EIGHT PARTYBAND - DANMARKS BEDSTE FESTBAND