09/04/2018

Sådan vælger du musik til dit bryllup

Sådan vælger du musik til dit bryllup

Hvis du først lige er begyndt at vælge musik til dit bryllup, skal du bare læse videre. Her er alt, hvad du har brug for at vide! Sådan vælger du musik til dit bryllup

Der er meget at tage i betragtning, når du vælger musik til bryllup Alt fra hvordan dagen udformer sig, vigtige øjeblikke du gerne vil fremhæve, meningsfyldte sange til særlige danse og melodier du helt bestemt ikke vil høre. 

Sådan kommer du i gang 

Den første store beslutning du skal tage med hensyn til musik til dit bryllup, er band eller discjockey? Prisen er måske nok den mest afgørende faktor her, men der er nogle få andre punkter at overveje. Hvilken tone vil du gerne slå an ved bryllupsfesten? Vil din store dag være mere traditionel eller unik og alternativ? Af musik til dit bryllup til ceremonien er live musik det klassiske valg. Der er masser af musikere og ensembler, der kan spille alle mulige slags genrer. Hvis du elsker live musik, kan et band ved receptionen måske også være det rette valg for dig. Men hvis du foretrækker at høre sangene på samme måde, som du hører dem i radioen, kan det være bedre at have en discjockey til at levere musik til dit bryllup. Hvad angår valget af musik til dit bryllup, kan du arbejde sammen med din discjockey eller dine live musikere om at vælge sange, der er egnede til dagens forskellige vigtige øjeblikke. Men husk, at du hverken skal eller bør vælge alle de sange, der skal spilles dagen igennem. Den del skal du overlade til de professionelle du hyrede til at koordinere musikken. De vil kunne fornemme gæsternes humør og vælge melodierne derefter. Vælg de vigtigste sange til dit bryllup Der er nogle få øjeblikke dagen igennem, som fortjener at blive fremhævet med bestemte musikstykker. Start med at arbejde sammen med jeres discjockey eller musikere om at vælge disse melodier.

Musikken før ceremonien

Disse sange vil spille mens gæsterne ankommer og finder deres pladser. Du kan vælge sange, der er dæmpede men festlige, og benyt dig af muligheden for at slå tonen an for den store dag. Hvis I for eksempel vil have en højtidelig eller traditionel ceremoni, kan en klassisk melodi som "A Rose Is Gently Blooming” af Johannes Brahms måske passe sig. Indgangsprocessionen Brudepigerne og svendene er klar til at komme ind. Send dem ned ad kirkegangen i fin stil. Dette er jeres chance til at vælge sange, der afspejler jeres venskaber, jeres personlighed eller særlige øjeblikke i jeres forhold til hinanden. Uanset hvad, er det jeres valg. Brudemarchen De gamle kendinge her er selvfølgelig, “Here Comes the Bride” (som egentlig er Wagners “Bryllupsmarch”) og Pachelbels “Canon i D” Hvis du hellere vil komme ind til en anden sang, du kender og elsker, skal du bare gøre det. Du kan endda overraske alle bryllupsgæsterne ved at danse ned ad kirkegulvet. Udgangsprocessionen Gå ned ad kirkegulvet igen med din nye ægtefælle, brudepigerne og svendene til en sang, der slår tonen an for resten af dagen. Vælg noget sjovt og festligt “All You Need is Love” med The Beatles eller “You’ve Got the Love” med Florence and the Machine, for eksempel. I er blevet gift det skal fejres!

Efter Kirken

Velkomstdrink Jeres band eller discjockey kan helt sikkert klare musikken under velkomstdrinken. Sørg for at snakke om den atmosfære I ønsker at skabe. Det bør være festligt under velkomstdrinken, men det er ikke meningen, at folk skal ud og danse endnu. Vælg sange som “Such Great Heights” med The Postal Service, der vil holde energien oppe uden at føre til omgange af snaps i baren. Indgang til bryllupsfesten Nu er der rigtig ved at komme gang i festen. Hvis du har planer om, at brudepiger, svende, forældre og andre særlige gæster skal gøre en storslået entré ved receptionen, kan du vælge sange for hvert par eller gruppe. Måske tale med dem om eventuelle indgangssange, de har tænkt sig. Og det vigtigste er at overveje jeres egen entré. Det er første gang jeres venner og familie “officielt” møder jer som ægtepar. Vælg noget musik til dit bryllup, som er festligt, det er en god start på alletiders bryllupsfest. Samtidigt afspejler forholdet til din ægtefælle. Elsker I countrymusik, eller er I mere til hiphop? Uanset hvad jeres musiksmag er, kan I gennemse jeres playlister på iTunes eller Spotify. Derfra vælger i noget i begge to er vilde med. Den første dans Med mindre I allerede har ”jeres sang,” bliver det her sikkert den sværeste beslutning, I skal tage, hvad musik angår. Start med at overveje hvilken slags dans, i vil have. Skal det være en sjæler og kind-mod-kind, eller skal den være sjov, fjollet eller koreograferet? Vil I overraske gæsterne eller bringe dem til tårer? Du kan også vælge en sang, der er betydningsfuld for en af jeres familier. Måske sangen til dine bedsteforældres første dans. Uanset hvad I bestemmer jer til, skal du bare sørge for at være komfortabel, når i er derude på dansegulvet sammen. Bemærk, at i også kan flytte jeres første dans til efter middagen og bruge den til at få gæsterne ud på dansegulvet. I kan også vælge at danse under middagen, mens gæsterne venter på deres næste ret.

Middagsmusikken

Middagsmusik Ligesom med velkomstdrinken kan I give jeres band eller discjockey en ide om den overordnede atmosfære, i gerne vil skabe. Her er rådet stadigvæk: lad dem vælge selve sangene. Middagen er tiden til samtaler og til at ryste gæsterne sammen, så hold det hele meget stille og roligt. Det er et godt tidspunkt til at spille de jazz-numre eller stemningsprægede sange du elsker og som ikke er blevet valgt til aftenens sjælere. Forældredanse Uanset om I har en mor-søn, far-datter eller anden form for ”forældre” dans er op til jer. I kan også placere disse danse næsten når som helst i løbet af festen. For eksempel kan i gå fra den første dans lige ind i disse sentimentale øjeblikke med forældrene. I kan bruge disse sange til at få gæsterne ud på dansegulvet, danse med jeres forældre under middagen mellem retterne eller endda standse festen, efter folk er begyndt at danse. Dette kan give gæsterne en pause og nyde sammen med jer nyde et øjeblik med mor eller far. Hvad sangene angår, bør I tale med jeres forældre om, hvordan de har forestillet sig dette øjeblik. Forventer de et følelsesladet og sentimentalt øjeblik? Er de interesseret i noget sjov koreografi? Hvis I får talt om alles forventninger om denne dans, vil det hjælpe jer med at vælge den perfekte sang. Hvis I er i tvivl, så vælg en klassiker som “My Girl” med The Temptations eller “Unforgettable” med Nat King Cole og Natalie Cole.

Alle ud på dansegulvet!

Her er jeres chance til at fortælle discjockeyen eller jeres band, hvilke sange I gerne vil høre på jeres store dag.  Særligt også hvilke melodier de absolut ikke må spille (ja, det er helt i orden med spil ikke lister!) Hvis musik er specielt vigtigt for dig og din udkårne, skal I sørge for at vælge både de sange, I simpelthen skal have med, og sange, der er forbundet med særlige øjeblikke i jeres forhold. I bør også give jeres band eller discjockey frit lejde ind imellem til at spille de hits, de ved vil få gæsterne op af stolene. After Eight Partyband kan hjælpe med musik til dit bryllup, se vores repertoire her. Andre sange at overveje Der er nogle få andre melodier, i bør overveje at vælge. Blandt andet sjælere, nattens sidste dans, en sang til udskæring af kagen og sange til, når buketten eller strømpebåndet bliver kastet. I behøver ikke selv at vælge dem jeres band eller discjockey kan tage beslutningerne. Det er også Ok at bede "musikken" om ikke at spille under disse indslag. I har bestemt en mulighed for at gøre disse øjeblikke personlige. For visse par er det en vigtig del af bryllupsoplevelsen at have et soundtrack. I skal ikke være bange for at være specifikke om, hvad I vil. Overvej også at lave playlister til andre dele af bryllupsdagen, for eksempel til når I gør jer klar om morgenen, til efterfesten og til morgenmaden næste dag. Endelig kan I, hvis I har brug for lidt hjælp med at vælge de bedste melodier (eller gerne vil have input) bede gæsterne om sangforslag på S.U. kortene eller på webstedet for jeres bryllup. HuskI kan frit vælge at se bort fra dem!) Dette gør ofte bryllupsfesten sjovere, siden gæsterne vil blive begejstrede, når de hører ”deres sang.” Mest af alt - mor jer med det! Jeres bryllupsdag skal fejres. Fortæl bare jeres discjockey eller band at spille alle de sange, der får jer til at grine, græde, smile og vrikke med rumpen.

Skal din fest se sådan ud?

Den her fest stak helt af. Det elsker vi. Det gør vi meget gerne til din fest.

Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud

Book bandet

Udfyld formularen og spørg på din fest. Vi svarer som regel inden for få timer.
After Eight Partyband
AFTER EIGHT PARTYBAND - DANMARKS BEDSTE FESTBAND