03/04/2018

playlisten til brylluppet

Playlisten til brylluppet

Hvilke sange skal man spille til bryllup?

De 5 obligatoriske - regler playlisten til brylluppet Playlisten til brylluppet ? Mangler du inspiration til playlisten til bryllupsreceptionen? Her kan du tjekke de seneste trends inden for musik til bryllup Sådan dine gæster kan rokke og rulle til den lyse morgen. Det kan godt være du planlægger hver eneste detalje af dit bryllup fra dekorationer til party favors. Det viser sig, at der kun er en ting gæsterne virkelig vil gå op i til bryllupsfesten nemlig at danse! Ifølge en nylig spørgeundersøgelse siger 95 procent af gæsterne, at musikken til brylluppet vil afgøre, hvor meget de morer sig under festen. Det er mere vigtigt end den mad de får at spise, og hvordan det hele er pyntet op. Brudeparret bør tage sig god tid til at hyre det rette band eller den rette discjockey til brylluppet. Når de gør det, skal de overveje hvilke sange, de gerne vil danse til. Sange de mener vil få gæsterne ud på dansegulvet og hvad vigtigere er - holde dem der til den lyse morgen. Her er nogle tips og trends i musik til bryllup, der kan give inspiration til playlisten til din fest.

Lav en playliste

Når de sammensætter playlisten til brylluppet bør brudeparret bede bandet eller discjockeyen om anbefalinger. De vil kunne give jer forslag om de største hits på dansegulvet. Ligeledes om sange, der ikke bør være med på playlisten til brylluppet. Udover at tale med de professionelle vil over halvdelen af forlovede par (56 procent) søge efter ideer til musiklisten online. Enten via en Google søgning eller bruge en musikstreaming service (44 procent) som Spotify for at finde sange at spille ved bryllupsfester. Brude og gomme kan også spørge venner og familie om deres yndlingsmelodier og om de melodier de dårligst kan lide. Forældrene kan have gode ideer fra Motown, diskomusik og 80erne. Parrets venner kan anbefale hits fra ‘90erne, ‘00erne og i dag. Det vil måske overraske dig at høre at Whitney Houstons hit fra 1987, “I Wanna Dance With Somebody” er den sang, der spilles mest ved bryllupsfester. 30 procent af gæsterne vælger den som deres favorit. “Uptown Funk” med Mark Ronson og Bruno Mars, Journeys “Don’t Stop Believin’”, “Happy” med Pharrell Williams og “Crazy in Love” med Beyoncé og Jay Z udgør ifølge gæsterne resten af de fem sange der bare skal spilles ved brylluppet.

Linedance og gruppedans ?

Listen over sange der ikke må spilles, behøver ikke at være ret lang. 43 procent af brudepar laver en liste over sange, der ikke må spilles ved bryllupsfesten, med gennemsnitligt 4 til 10 sange. Glem linedancing.Med mindre temaet for brylluppet er country, så det passer naturligt ind med en linedance bør du bede bandet eller discjockeyen om at holde sig fra numre egnet til gruppedans. Den hurtigste måde at rydde dansegulvet på er ved at spille en af disse humørdræbere: “Chicken Dance” (44 procent af gæsterne vil forlade dansegulvet, så snart de hører den), “Macarena” (34 procent), “YMCA” (31 procent) og Conga (23 procent). Mens “Cotton-Eyed Joe” ikke er en linedance, kan du stadig regne med, at næsten en tredjedel af gæsterne sætter sig ned, hvis de hører den. Advarslen mod gruppedans gælder ikke for kulturelle danse som hora der mere sandsynligt vil få gæsterne op af stolen og fejre de nygifte.

Vælg meningsfyldte sange til særlige danse

Af al den musik, der spilles under bryllupsfesten, vil brudeparret højst sandsynligt huske de sange, som blev valgt som "vigtige danse" Den første dans, forældredanse og den sidste dans. Faktisk kan 91 procent af millenniumspar huske sangen til deres første dans. Hvilken sang bør I så spille til jeres første dans? De fleste par vælger en sang der afspejler deres forhold eller måden de mødtes på. En af to sange til den første dans vælges fordi sangteksten på en eller anden måde afspejler parrets forhold. Mange af dem holder dansen spontan. Kun 11 procent af parrene koreograferer deres første dans, og endnu færre, 8 procent, tager dansetimer før den store dag. Hvad forældredansen angår vil over 50 procent af parrene huske den sang, de dansede til med mor eller far. Når I vælger disse sange, bør i spørge jeres forældres mening. De har måske deres egne ideer om, hvad de vil danse til. Disse ideer er ofte baseret på deres følelser og deres minder om dig som barn.

Hurtigt er altid bedre end langsomt

Bryllupsgæster foretrækker hurtige og muntre sange over sjælere ved bryllupsfester. 1 ud af 4 gæster foretrækker Top 40 hits og populære sange fra 80erne. Men valget af musik til bryllup varierer i reglen alt efter generationen.  Gen X’ere foretrækker sange fra barndommen (80er sange) efterfulgt af musik, der er populær i dag. Millenniumgenerationen har mere eklektisk smag og er mest vild med populær musik, efterfuldt af hop og country. For brudepar, der er betænkelige over, at noget af musikken til brylluppet kan støde visse gæstegrupper – enten unge eller gamle – er det bedst at holde sig til en playliste med aktuelle hits. ‘80erne og oldies (Motown og disco) for at sikre, at alle kan more sig på dansegulvet. Musikken fra 80erne er populær hos både Generation X og millenniumgenerationen. Du bør at medtage disse 5 mest efterspurgte melodier fra dette årti: • “I Wanna Dance With Somebody” med Whitney Houston • “Don't Stop Believin’” med Journey • “Wake Me Up Before You Go-Go” med Wham! • “All Night Long (All Night)” med Lionel Richie • “You Spin Me Round (Like a Record)” med Dead or Alive. Se hvordan vi spille til dette bryllup. Det gik helt amok på den gode måde:

God musik = godt bryllup

Musik kan gøre hele forskellen for brylluppet. Et godt band eller en god discjockey kan få gæsterne ud på dansegulvet og holde dem der i timevis. Faktisk vil 65 procent af bryllupsgæster tilbringe mindst halvdelen af receptionen på dansegulvet. Og efter at have været på benene i så lang tid, er det ikke overraskende, at over halvdelen af dem vil smide skoene, så de kan feste videre. Når du selv er bryllupsgæst op til din egen store dag, kan du prøve at bide mærke i hvilke sange som er populære. Kig også efter hvilke sange som rydder dansegulvet. Du kan vælge at lade gæsterne foreslå sange, hvilket 60 procent af gæster forsøger at gøre, eller opfordre til en dansekonkurrence under bryllupsfesten (Næsten en fjerdedel af bryllupsgæster indrømmer at have deltaget i en.) Men det allervigtigste er at sammensætte et fantastisk soundtrack til at fejre denne mindeværdige dag med dine nære og kære. Book After Eight Partyband allerede nu, og sikre at vi er ledige på datoen.

Du kan også skrive etil os for et uforpligtende tilbud her:

Book bandet

Udfyld formularen og spørg på din fest. Vi svarer som regel inden for få timer.
After Eight Partyband
AFTER EIGHT PARTYBAND - DANMARKS BEDSTE FESTBAND