Corona Covid-19 skaber arbejdsløse musikere

Corona Covid-19 skaber arbejdsløse musikere

Siden marts har tilværelsen som musiker været en test i tålmodighed. Når samfundet lukker ned, stopper festerne og det fælleskab vi hidtil tog for givet.

Publikummet og de spillejobs vi tog for givet

 At alting i livet er til låns, har i denne tid fået en særlig betydning. Festerne, publikummet og de regelmæssige indtægter var bare til låns. Som musiker lever du i sæsoner, du kender ikke fremtiden og din økonomi. Det er ikke noget nyt. Tilværelsen har altid været betoner af en vis usikkerhed. Når den sidste sikkerhed bliver fjernet og man ikke længere kan regne med usikkerheden så brænder alt sammen.

Jobs der bare forsvandt

I løbet af få uger forsvandt års arbejde. Når man spiller festmusik i et partyband, gælder det om at skabe relationer. At gøre det godt til de fester du er inviteret med til. Gør man det godt rygtes det i byen. Du bliver ved med at blive inviteret til flere og flere fester. Det er hårdt arbejde at blive kendt i branchen og blandt publikum som i forvejen kan vælge imellem mange andre festbands. Når års goodwill bare forsvinder på få dage, så er man på spanden.

I After Eight Partyband er vi heldige. De som har booket os til sommerens mange bryllupper, har heldigvis booket os til næste år. De står fast om den musik de har valgt til deres bryllup. De mange fødselsdage, firma og halfester har også rykket deres engagement. Kun få har vi ikke hørt fra. Det er vi glade og stolte over.

Et vakuum er opstået

Man kan tænkte at alt er godt. Spillejobs blev jo rykket til næste år. Det er vi også glade for. Det efterlader desværre et kæmpe hul i nuværende år. Ingen spillejobs, måske først til efteråret, måske først til næste år.

Tiden bruges til at øve og forberede

Vi bruger vores tid på at øve endnu mere festmusik. Endnu flere fede 80’er HITS, mere disco og mere af det helt nye. I kan derfor godt glæde jer til de næste fester (når vi for lov)

After Eight Partyband
Midt i arbejdsløsheden får Louis, trommeslager i After Eight vedligeholdt sit udstyr.

Der er stadig ledige datoer i kalenderen og stadig flere i efteråret og vinter. Julefrokosterne har vi også plads til. Book os gerne. Det er selvfølgelig med forståelse for at i kan risikere at aflyse. Vores råd er at i booker nu, hvis der bliver åbnet op for festerne for alvor, så går det stærkt. Hvem skal spille til jeres fest? Kontakt os vi giver jer gerne et uforpligtende tilbud. Så om i skal bruge et bryllupsband, et festband, live musik til fødselsdag eller bare Danmarks bedste live musik til jeres fest så tøv ikke.

Vi ses til festerne derude!

Skriv et svar